Blogger de Sayfa Oluşturma

Evet arkadaşlar en son yaptığımız Cacoo ile online kavram haritası uygulamamızdan sonra bugün sizlerle blogger da blogumuzu nasıl daha iyi bir görünüme kavuşturabiliriz bunun hakkında konuşacağız.Ama ondan önce eğer Cacoo ile online kavram haritası oluşturma hakkında ki yazıma göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.Şimdi konumuza dönecek olursak çoğu blogger oluşturduğu ilk blogunda tek sayfa kullanır.Ancak blogunuza normal bir web sitesi havası vermek isterseniz bir kaç sayfa ekleyerek bunu kolaylaştırabilirsiniz.Öncelikle blogumuzda yayınlanan içeriğin göründüğü bir anasayfamız mevcut.Bunun yanında hakkında sayfası oluşturabiliriz.Bu bence önemli bir konu , sonuçta okuyucular blogun yazarı hakkında bilgi edinmek isteyecektir.Kendi hakkınızda oluşturacağınız bir sayfa ile okuyucularınıza güven verebilir ve onların ilgilisini çekebilirsiniz.Bunun için öncelikle blogumuzun yönetim paneline giriş yapıyoruz.



Solda bulunan panelde yer alan Sayfalar kısmına tıklıyoruz.


Bu kısımda daha önce oluşturduğumuz sayfalar listelenir.Burada yeni sayfalar oluşturabilir , sayfaları düzenleyebilir ve onları yayından kaldırabiliriz.Biz öncelikle yeni sayfa oluşturacağımız için Yeni sayfa seçeneğine giriş yapıyoruz.


1- Sayfa Başlığı: Bu kısımda sayfamıza isim veriyoruz.
2- Htlm ve Oluştur: Bu kısımda eğer kodlama bilgimiz varsa html seçerek html kodlarıyla sayfamızın içeriğini düzenleyebiliriz.
3- Yazı Tipi: Sayfadaki yazıların tipini buradan düzenliyoruz.
4- Yazı Tipi Boyutu: Sayfadaki yazıların boyutunu buradan düzenliyoruz.
5- Bağla: Sayfamıza ekleyeceğimiz linkleri bu bağlantıdan ekliyoruz.Doğrudan link eklemek yerine önce bir metni seçip daha sonra bağlaya tıklayarak seçtiğimiz metne bir link ekleyebiliriz.
6- Resim Ekleyin: Sayfa ve yazılarımız için olmazsa olmazdır.Sayfamıza blogumuzdan,bilgisayarımızdan yada internet sitesinden resim eklemek için kullanırız.
7- Video Ekleyin: Sayfamıza blogumuzdan,bilgisayarımızdan , telefonumuzdan yada internet sitesinden video eklemek için kullanırız.
8- Özel Karakter Ekleyin: Sayfamızda yer alan yazılara klavyemizde yer almayan özel karakterleri eklemek için kullandığımız kısımdır.
9- Atlatma Aralığı Ekle: Sayfamızda yer alan yazıların arasına aralık eklemek için kullanılır.
10- Olıştur: Bu kısım sayfamızın içeriğini düzenlediğimiz kısımdır.Yazdığımız yazılar , eklediğimiz resim ve videolar gibi nesneler doğrudan buraya eklenir.Burası site üzerinde sayfamızın nasıl görünmesi gerektiğini belirlediğimiz kısımdır.
11- Seçenekler: Bu kısımda sayfamızın okuyucu yorumlarına açık yada kapalı olmasını gibi seçenekleri belirlediğimiz kısımdır.
12- Yayınla: Bu seçenek ile doğrudan oluşturduğumuz sayfayı yayına koyarak okuyucularımızın görmesini sağlayabiliriz.
13- Kaydet: Bu kısımda ise doğrudan yayınlamak yerine daha sonra üzerinde çalışmak üzere sayfamızı taslak olarak kaydedebiliriz.

Bu menülerde gerekli düzenlemeleri yapıp oluşturmak istediğimiz hakkında sayfası ile ilgili olarak gerekli yazıları ekleyelim ve sayfa başlığını düzenleyelim.


Sayfama "Hakkında" ismini verdim.Daha sonra içeriğe kendimi anlattığım bir yazı ekledim ve gerekli gördüğüm yerleri kalınlaştırdım.Daha sonra bu bir yazı olmadığı sayfa olduğu için okuyucuların yorum yapmasını seçenekler kısmından kaldırdım.Ve sonuç olarak "Hakkında" sayfam hazır ve yayınlayabilirim.Sizde aynı şekilde kendinize "hakkında" sayfası olmak üzere yeni sayfalar ekleyerek okuyucularınızın ilgilerini çekebilirsiniz.Benim hakkında sayfamı ziyaret etmek için üst menüyü kullanabilir yada buraya tıklayabilirsiniz.

Ali TARHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder