Pages

  • Ana Sayfa
facebook twitter instagram pinterest bloglovin Email

Profesör Teknoloji

Microsoft Access ile veritabanı uygulamaları yapabilir ve bu veritabanını form ve sorgular ile şekillendirebiliriz.Öncelikle Başlat-Microsoft-Access adımlarını izleyerek access e giriş yapıyoruz.Daha sonra bu tabloya sağ tıklayarak Tasarım Görünüme Geç yazısına tıklıyoruz ve tablolarımızı oluşturuyoruz.Arkadaslar tablosunda ArkadasID yi pirimary key olarak seçiyoruz.

Arkadaş Tablosu:


Ardından tekrar üst menu-oluştur-tablo seçerek yeni tablo oluşturuyoruz.Ve bu tabloda da RomanID yi pirimary key seçiyoruz ve Romanlar tablosu olarak kaydediyoruz.

Romanlar Tablosu:


Daha sonra tekrar üst menu-oluştur-tablo ile yeni tablo oluşturuyoruz ve ödünç tablosunu oluşturuyoruz.Burada da ID yada OduncID yi pirimary key yapıyoruz.

Odunc Tablosu:


Oluşturduğumuz tablolarda OduncID,ArkadasID ve RomanID alanlarını primary key(pk-Birincil Anahtar) yapmayı unutmuyoruz.Tabloları oluşturduktan sonra üst menu-veritabanı araçları-ilişkiler adımlarını izleyerek ilişkiler kısmına giriş yapıyoruz ve aşağıdaki ilişkileri oluşturuyoruz.

İlişkiler Tablosu:


Daha sonra ödünç tablosu seçiliyken üst menu-oluştur-form sihirbazını seçerek ödünç tablosu ile ilgili formumuzu oluşturuyoruz.Oluşturduğumuz formda tasarım görünümüne geçiyoruz.Burada üst menüde bulunan butonları ekleyerek kayıtlar arasında gezinebiliyoruz yada kayıtları ekleyip,silebiliyoruz.


Formumuzu da ekledikten sonra şimdi sıra ödünç verme tarihi geçmiş olan ve kitapları getirmemiş kişileri sıralayan sorgumuzu yazacağız.Öncelikle üst menu-oluştur-sorgu sihirbazı adımlarınızı izliyoruz ve bu işlemleri yapıyoruz.

1.adım:


2.adım:

Şimdi diğer sorgumuza geçelim.Bu sorgumuzda 02.04.2017 tarihinde ödünç verilmiş kitapları AdSoyad alanına göre azalan şekilde sıralıyoruz.

Adım 1:


Adım 2:


Sorgularımızı tamamladıktan sonra artık romanlar tablosunun raporlanması işlemine geçebiliriz.Öncelikle üst menu-oluştur-rapor sihirbazı adımlarını izliyoruz ve aşağıdaki raporu oluşturuyoruz.


Raporlama işlemini de bitirdikten sonra artık veritabanı uygulamamız bitmiş oluyor.Son olarak kullandığımız tabloların,sorguların ve formların ekran görüntüsünü ekleyerek projemizi bitiriyoruz


Uygulamalarımızı tamamladıktan sonra veritabanına giriş dersimizi bitirmiş olduk.Gelecek derslerde görüşmek üzere.

Share
Tweet
Pin
Share
No yorum

Sizden marketlerde kullanılabilecek bir yazılım için veri tabanı tasarlamanız isteniyor. Elinizde olan bilgiler:

“Bir müşteri var, onun ad-soyad-doğum tarihi-yaşadığı şehir bilgileri var. Her müşterinin aldığı ürünler ve alışveriş yaptığı tarih var. Ürünlere ilişkin ise stokta var mı ya da sipariş verildi mi buna ilişkin bilgiler var. Ürünlerde ürün adı, ürünün alış fiyatı ve satış fiyatı, hangi toptancıdan alındığına dair bilgiler var. Toptancıya ilişkin de bir firma (şirket) adı, telefonu ve şehir bilgileri var.”

Yukarı da sorusu verilen uygulama aşağıda mevcuttur.Sizde bu şekilde bir tablo hazırlayabilirsiniz.



Share
Tweet
Pin
Share
No yorum
İnfografik, bilginin görsel olarak ifade edildiği bilgi grafikleridir. Yaşadığımız çevreyi, etkileşimde bulunduğumuzher şeyi daha iyi anlamanın ve hayatı kolaylaştırmanın bir yoludur. Bilgilendirme grafikleri ya da infografikler; bilgi, veri ve bilgi birikimlerini görsel olarak sergileyen grafiklerdir. Bu grafikler çok karışık konuları işaretler, haritalar ve teknik yazarlık ile çok kolay ve açıklayıcı bir şekilde anlatmamıza yardımcı olur.Ben de size bugün nasıl infografik hazırlanır onu anlatacağım.

1.Adım
Öncelikle piktochart.com a giriş yapıyoruz.


2.Adım
Daha sonra sitede bulunan sign up kısmından yeni bir hesap oluşturup giriş yapıyoruz.


Burada karşımıza gelen Dashboard sayfasında hazır infografik şablonları bizi karşılıyor.Bu kısımda istediğimiz şablonu seçip düzenlemeye başlayabiliriz.

3.Adım
Ben aşağıda gördüğünüz şablonu seçtim ve kendime göre düzenledim.


4.Adım
Düzenlememiz bittikten sonra önce sağ üst köşeden save diyerek çalışmamızı kaydediyoruz.Daha sonra download diyerek infografik çalışmamızı indiriyoruz ve sonuç ortada...


Blogger da blog nasıl açılır hakkında oluşturduğum yukarıda bulunan infografik size örnek olabilir.Kendinize iyi bakın bu dersimizin sonuna geldik...


Share
Tweet
Pin
Share
No yorum
Newer Posts
Older Posts

Bu Blogda Ara

Yazar

About Me

Bir zamanlar her şey mümkünmüş gibi hisseden, kahraman olmak için süper güçlere ihtiyaç olmadığının farkında olan, kelimelerle hayat kurtaran, en azından kendi hayatını kurtaran, kendi dünyasında bir blog yazarı...

Takipte Kalın

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • Google+
  • pinterest
  • youtube

Son Gönderiler

Takipçiler

Toplam Ziyaretçi Sayısı

Ali TARHAN. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

  • Nisan 2020 (6)
  • Mart 2020 (4)
  • Ekim 2018 (1)
  • Ekim 2017 (1)
  • Mayıs 2017 (3)
  • Nisan 2017 (8)
  • Mart 2017 (7)
  • Şubat 2017 (4)

En Çok Okunan Yayınlar

  • İnternet Adresleri Uzantıları ve Anlamları
              Her zaman karşımıza gelen bu uzantıların ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi ? Eğer merak ediyorsanız bu yazımız tam size g...
  • Blogger Sosyal Medya Eklentisi Ekleme
    Bugün size bloggerda bulunan blogunuza sosyal medya eklentisi nasıl eklenir onu anlatacağım.Öncelikle bloggerda tema düzenleme konusuna göz ...
  • Bilgisayar Ağları Ve Topolojileri
    BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir. Ağa bağlı tüm bilg...

Hakkımda

Ali TARHAN
Profilimin tamamını görüntüle

Created with by ThemeXpose | Distributed by Blogger Templates