Pages

  • Ana Sayfa
facebook twitter instagram pinterest bloglovin Email

Profesör Teknoloji

Evet arkadaşlar kırmızı göz uygulamasından sonra pixlr.com ile ikinci uygulamamıza geçiyoruz.Eğer kırmızı göz ile ilgili yazımı okumadıysanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.Hepimiz günlük hayatımızda fotoğraflar çekiyoruz ve bunları saklıyoruz.Sahip olduğumuz fotoğrafları düzenleyip bir araya getirerek daha güzel görüntüler elde etmek isterseniz pixlr.com sizlere collage uygulamasına da sunuyor.Öncelikle pixlr.com a giriş yapıyoruz.

Bu ekranda sonda bulunan collage kısmını seçiyoruz.


Karşımıza 4 resimlik bir collage geliyor.Burda bulunan menülerden layout ile çerçeveleri değiştirebilir ve 4 resimlik collage da bulunan sayıyı artırabilir 10 resimlik bir collage hazırlayabilirsiniz.Spacing kısmı ile resimler ve çerçeve arasında boşluk bırakabilirsiniz.Roundness seçeneği ile resimlerimizin köşelerini yumuşatıp ovalleştirebiliriz.Color ile de arkaplan rengini değiştirebiliriz.

Share
Tweet
Pin
Share
No yorum
Evet arkadaşlar bugün sizlerle çevrim içi olarak fotoğraflarda kötü görüntüye yol açan kırmızı göz sorununuza çözüm bulacağız.Bunun için photoshop gibi kullanması zor ve yüklemesi zaman alan programlara ihtiyacımız yok.Öncelikle web üzerinde arama yaparak pixlr.com a giriş yapıyoruz.Bizi bu şekilde bir giriş sayfası karşılıyor.

Bu kısımda düzenlemek istediğimiz fotoğraf eğer web de ise ikinci seçeneği seçerek fotoğrafımızın urlsini yapıştırıyoruz.Eğer fotoğraf bilgisayarımız da ise browse diyerek seçim yapıyoruz.
Fotoğrafımızı seçtikten sonra karşımıza bu şekilde bir ekran gelecek.Burada bulunan menuden Adjustment seçeneğini seçiyoruz.

Ardından açılan menüden Red Eye seçeneğini seçiyoruz
Daha sonra karşımıza gelen bu ekranda kırmızı gözlere birer kez tıklıyoruz ve daha sonra save ile dosyayı istediğimiz yere kaydediyoruz.

Öncesi

Sonrası



Share
Tweet
Pin
Share
No yorum
Bu gün kü dersimiz de google arama motorunu nasıl daha etkin kullanabiliriz ? sorusuna cevap bulacağız.Google üzerinde milyonlarca web sayfası hizmet vermektedir.Ancak her zaman doğru bilgiler yer almamaktadır.Bu sebeble arama yaparken daha kısa sürede hızlı ve doğru bilgiye ulaşabilmek için kullanabileceğimiz bazı arama yöntemleri bulunmaktadır.Bunlar ;

  • allinurl: Aranan kelimelerin hepsinin web sitesinin URL’sinde olan sonuçları getirir. 
Örnek: allinurl:blogger şeklinde arama yaparsak web sitelerinde ki linkler içinde blogger geçenleri listeler
  • allintitle: Arama kriterinizde yer alan kelimelerin tamamının, internet tarayıcısının başlık çubuğunda yer almasını şart koşar. 
Örnek: allintitle:blogger şeklinde arama yaparsak sitelerinin başlık kısmında blogger geçen web sitelerini listeler.
  • allintext: Aranan kelimelerin hepsi metin kısmında geçmelidir. 
Örnek: allintext: blogger şeklinde arama yaparsak sitelerinin metin kısmında(içerik) blogger geçen web sitelerini listeler
filetype: Bu operatör ile Google tarafından desteklenen dosya formatlarından herhangi birini seçerek arama yapabilirsiniz.
Örnek: filetype:pdf blogger şeklinde arama yaparsak blogger ile ilgili pdf dosyalarını bulabilirsiniz.
Dosya türleri hakkında kısaca bilgi verelim arama yaparken kullanabilirsiniz.
-word - doc , docx
-acces - acc
-power point - ppt , pptx
-Acrobat - Pdf
-resim - jpg , png , gif , bmp....
bunlar vb. gibi dosya uzantılarını bilerek aradağınız dosya türlerine daha kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.
site: Bu operatör ise aramaları sadece belirtilen site üzerinde yapar. Örnek: site:www.blogger.com profesör teknoloji şeklinde arama yaparsak sadece blogger.com içinde arama yapmış oluruz.
OR (veya): Eğer bir veya iki terimden herhangi birini bulmak istiyorsanız “OR” kelimesini kullanabilirsiniz.
Örnek: profesör Or teknoloji şeklinde arama yaparsak içinde profesör yada teknoloji geçen tüm siteleri listeler.
Eksi (-): işaretini bir kelimenin önünde kullanırsanız, Google bu kelimenin olmadığı siteleri arayacaktır.
* : Hatırlayamadığınız kelimeler yerine * işareti koyarak arama yapabilirsiniz.







Share
Tweet
Pin
Share
No yorum
Bu gün sınıf ortamında blogger ile bir blog sitesi nasıl kurulur onu inceledik.

1.Adım :

Öncelikle kendinize bir Google hesabı açmanız gerekmektedir. Burayı tıklayarak Google'dan kendinize bir hesap açın.

2.Adım :

Aşağıdaki resimden de anlaşıldığı gibi, blogger.com sayfasına giderek açmış olduğunuz Google hesabınız ile giriş yapın.

Ya da Blogger.com sayfasına gittiğiniz de "blog oluşturmaya başlayın" butonunu tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır. Bu sayfayı adım adım yapmanız gereken adımları takip ederek doldurun.


3.Adım :

Blogunuza bir isim verin. Örneğin "profesorteknoloji" gibi...

4. Adım :

Bu adım da kendinize bir şablon seçiyorsunuz. Blogger bu konuda gerçekten size bir çok seçenekler sunuyor. Seçmiş olduğunuz şablonun arka plan rengini, kaç sütunlu olması gerektiğini ve bu sütunların genişliklerini, şablon renklerini, yazı karakterlerini, vs...bunun gibi bir çok özelliğini beğeninize göre değiştirebiliyorsunuz.

5.Adım :

Bu adıma geldiğinizde neredeyse blogunuz tamamdır. Şimdi de blogunuza ilk yazınızı yazarak blog dünyasına ilk adımınızı atmış olacaksınız.
Hepsi bu kadar. Artık bir blogunuz var.

Share
Tweet
Pin
Share
No yorum
Newer Posts

Bu Blogda Ara

Yazar

About Me

Bir zamanlar her şey mümkünmüş gibi hisseden, kahraman olmak için süper güçlere ihtiyaç olmadığının farkında olan, kelimelerle hayat kurtaran, en azından kendi hayatını kurtaran, kendi dünyasında bir blog yazarı...

Takipte Kalın

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • Google+
  • pinterest
  • youtube

Son Gönderiler

Takipçiler

Toplam Ziyaretçi Sayısı

Ali TARHAN. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Archive

  • Nisan 2020 (6)
  • Mart 2020 (4)
  • Ekim 2018 (1)
  • Ekim 2017 (1)
  • Mayıs 2017 (3)
  • Nisan 2017 (8)
  • Mart 2017 (7)
  • Şubat 2017 (4)

En Çok Okunan Yayınlar

  • İnternet Adresleri Uzantıları ve Anlamları
              Her zaman karşımıza gelen bu uzantıların ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi ? Eğer merak ediyorsanız bu yazımız tam size g...
  • Blogger Sosyal Medya Eklentisi Ekleme
    Bugün size bloggerda bulunan blogunuza sosyal medya eklentisi nasıl eklenir onu anlatacağım.Öncelikle bloggerda tema düzenleme konusuna göz ...
  • Bilgisayar Ağları Ve Topolojileri
    BİLGİSAYAR AĞI NEDİR? İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir. Ağa bağlı tüm bilg...

Hakkımda

Ali TARHAN
Profilimin tamamını görüntüle

Created with by ThemeXpose | Distributed by Blogger Templates